tisdag 10 juni 2014

Kardemummakaka med vaniljfyllning



Kaka:
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
8 msk kokande vatten
1 tsk stött kardemumma

vaniljsås:
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
2msk florsocker
4 msk vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienserna till kakan. Häll smeten i smord och bröad form.  Sätt in i ugen 200 C ca 30 min.
Låt kakan stå och svalna innan du delar den i två delar. (som tortbottnar).

Under tiden gör du vaniljsåsen. Smält smöret och häll i mjölk och florsocker.Koka i 2 minuter och dra kastrullen av plattan.
Tillsätt vaniljsockret. Låt såsen stå och dra ca 15 minuter.

Lyft av översta delen av kakan, och fyll på med vaniljsås. Lägg på locket och plasta in kakan och låt stå i kylen. Helst över natten då smaken blir godare. Pudra över florsocker innan servering. Enjoy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar