En ny favorit hos mig efter kärleksmumsen ..hihi Silviakaka med glasyr. mums vad gott!
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl kallt vatten
Glasyr:
150 g smör
1½ dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl kallt vatten
Glasyr:
150 g smör
1½ dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Värm ugnen till 175 grader, Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vattnet och till sist mjöl och bakpulver. Häll smeten i en liten långpanna, jag brukar använda en utav glas, tycker deg smakar godare i glasungsformar ,men det är en smaksak.
Grädda i ugnen ca 25 min. Låt svalna.
Börja med glasyren. Rör ner ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i några minuter under omrörning. Bred glasyren på kakan och häll på kokosflingor. Bästa tipset är att låta kakan svalna i kylen innan man skär i rutar. Brukar bli fastare då.
Servera med lite frukt som jordgubbar ,hallon,banan eller vad du själv föredrar. Enjoy!
Grädda i ugnen ca 25 min. Låt svalna.
Börja med glasyren. Rör ner ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i några minuter under omrörning. Bred glasyren på kakan och häll på kokosflingor. Bästa tipset är att låta kakan svalna i kylen innan man skär i rutar. Brukar bli fastare då.
Servera med lite frukt som jordgubbar ,hallon,banan eller vad du själv föredrar. Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar