måndag 7 juli 2014

Silviakaka

En ny favorit hos mig efter kärleksmumsen ..hihi Silviakaka med glasyr. mums vad gott!


Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl kallt vatten

Glasyr:
150 g smör
1½ dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 175 grader, Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vattnet och till sist mjöl och bakpulver. Häll smeten i en liten långpanna, jag brukar använda en utav glas, tycker deg smakar godare i glasungsformar ,men det är en smaksak.
Grädda i ugnen ca 25 min. Låt svalna.


Börja med glasyren. Rör ner ingredienserna i en kastrull och låt sjuda i några minuter under omrörning. Bred glasyren på kakan och häll på kokosflingor.  Bästa tipset är att låta kakan svalna i kylen innan man skär i rutar. Brukar bli fastare då. 
Servera med lite frukt som jordgubbar ,hallon,banan eller vad du själv föredrar. Enjoy!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar