torsdag 24 juli 2014

PÄRONKAKA MED SMAK AV KARDEMUMMA & VIT CHOKLAD

Blev lite baksugen när jag såg fruktskålen stå framme. Päron kaka är ju så himla gott, så varför inte köra igång vispen.
Och inte nog med goa varma päron, vit choklad smältes också ner i kakan.. jummie.. och lite till PÅ kakan ..hihi




Väldigt enkel och lättlagad,go kaka!
Ingredienser:
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
75 g smör
vit choklad
2-3 päron (beroende på hur mycket du tycker om varma päron)hihi

Sätt ugnen på 175 grader
Börja med att skala och skär päronen i klyftor , ta bort kärnorna. Ställ i en skål så länge.
Vispa ägg och socker poröst, häll i mjöl,bakpulver, kardemumma och smör i omgångar. Häll smeten i en smord springform, lägg ner päronklyftorna i smeten, och ca 4 rutor hackad vit choklad.  Grädda kakan i ugnen ,ca 35 min.


När kakan är klar låter du den svalna något, Smält ner vit choklad i kastrull eller i micron, häll på chokladen över kakan , vill du kan du smälta 2 rutor mjölkchoklad och hälla över detta lite slarvigt över det vita , blir jättegott. Dekorera med dadlar , passar utmärkt i fastemånaden hihih






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar