onsdag 16 juli 2014

Rulltårta med marsipan och chocklad-fluff





Ingredienser:

3 ägg
2 dl socker
3 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl potatismjöl
jordgubbssylt

maripan 
hushållsfärg

3 dl vispgrädde
150 g choklad
Börja med toppingen,
Värm grädden i en kastrull (får inte koka!) och lägg i chokladen.(hackad) Rör om tills det har smält. 
Låt blandningen stå i kylen i minst 5 timmar (helst under natten )innan du vispar upp och spritsar rulltårtan.



Kaka:
Vispa ägg och socker pösigt, blanda där efter de torra ingredienserna var för sig och rör ner försiktigt ner dem i äggsmeten.
Häll/bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, grädda i 250 grader ca 5 min
Stjälp upp kakan på ett nytt smörgåspapper,dra sedan av pappret som kakan har gräddats på.
Vill pappret inte lossna så pensla med vatten. Bred sylt eller mos över den varma kaka och rulla ihop. Låt ligga tills den svalnat innan du skär upp i bitar.


lägg upp på en tallrik, liggandes ,ej stående, blanda marsipan med valfri hushållsfärg, kavla ut i bakplåtspapper och skär ut i cirklar och dekorera kanterna, Spritsa på chokladgrädden. 
Kan med fördel göras med vit choklad också =)    Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar